снимки Община Варна, Google Асансьорите на подлезите на спирка Калин“ и

...
снимки Община Варна, Google Асансьорите на подлезите на спирка Калин“ и
Коментари Харесай

Варненци към кмета Коцев: В този подлез вандалите вилнеят редовно!

снимки Община Варна, Google 

Асансьорите на подлезите на спирка „ Калин “ и спирката пред Варненската морска гимназия в кв. „ Аспарухово “ непрекъснато са развалени. От това се оплака домоуправител от квартала в приемния ден на кмета на Варна Благомир Коцев. По думите на домоуправителя на един от входовете там това основава усложнения на възрастните поданици на региона.

Двата асансьора стават обект на вандалски прояви всекидневно, регистрираха по време на приемната от Дирекция „ Инженерна инфраструктура ипблагоустрояване “ (ИИБ), която дава отговор за компаниите по поддръжка на оборудванията. Подобен проблем е имало и с асансьорите на пасарелката пред районното кметство, оповестяват от пресцентъра на общината.

Там той е бил трайно решен с монтирането на пкамери за видеонаблюдение, обясниха специалистите от дирекцията. Друг проблем, който споделиха жители от кв. “Аспарухово “, е обвързван с неприятното положение на спирките на градския превоз. Много от стъклата са били счупени по време на урагана в края на предходната година. Преди това обаче са сменени над 300 стъкла на спирки, още веднъж поради вандалски дейности, регистрираха от Дирекция ИИБ.

Тече процедура за установяване на нов концесионер на спирките, с цел да бъде решен в неотдавнашен порядък казусът с тяхната поддръжка, сподели кметът Коцев.

Той добави, че подлезите и доста от спирките ще бъдат заложени в огромния план за видеонаблюдение, който планува монтиране на камери на към 2 000 места в града. Ръководството на общината интензивно работи по откриването на кол-център за приемане на сигнали за вандалски прояви. Дотогава настоящи остават съществуващата онлайн система (signal.varna.bg) и оперативният дежурен чиновник на Общината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР